Småprat

Ali Behsen

Vi møter Ali en mandags formiddag kledd i kokkeuniform og klar for sin siste uke på kjøkkenet! 01.mai starter han nemlig i sin nye stilling som assisterende daglig leder på Emilies ELD.

Hei Ali og takk for at du ville ta en prat i dag! Du har jobbet en del år på Emilies ELD nå, fortell oss litt om hva din stilling er og hvor lenge du har jobbet der!
Jeg har snart jobbet i Emilies ELD i 5 år. I løpet av disse årene har jeg hatt forskjellige stillinger i restauranten, og har stortrivdes hvert år. Jeg startet å jobbe som kokk i 2,5 år før jeg hadde et år som bartender. Deretter ble jeg assisterende kjøkkensjef, og har vært det frem til nå. Etter mange år som kokk ønsket jeg en utfordring og begynner derfor som assisterende daglig leder for Emilies ELD 01.mai. Jeg gleder meg veldig til å gjøre noe nytt og utfordre meg selv, og samtidig bli værende i Emilies ELD.

Hvor har du jobbet tidligere og hvordan startet din karriere som kokk?
Jeg startet lærlingtiden min i 2012 på Britannia Hotel. Videre dro jeg direkte til Spania og jobbet som kokk der en sesong, noe som var veldig lærerikt og spennende. Etter det har jeg jobbet som kokk blant annet på Rockheim Panorama, Trondheim Catering og Tasting, hvor jeg også var assisterende kjøkkensjef. Så endte jeg opp på Emilies ELD hvor jeg har blitt værende i 5 år.

Emilies ELD er en moderne restaurant som ofte bytter meny ut ifra sesongens råvarer. Hvordan er det å skulle komme med nye ideer og forslag til matretter?
Det er veldig kjekt å få muligheten til å være såpass kreativ og komme med egne ideer og tanker om hva som skal være på menyen. Det er jeg og kjøkkenleder som lager de nye menyene og jobber sammen for å skape gode sammensetninger med sesongens råvarer. Det å kunne bidra på en slik måte gjør at jeg føler meg som en større del av restauranten og man får virkelig utfordret seg og vært kreativ. Dette er en erfaring jeg tar med meg videre når jeg trer inn i rollen som assisterende daglig leder, da jeg har god kunnskap om maten som serveres.

Hva inspirerer deg til å jobbe i en restaurant som Emilies ELD?
Jeg er først og fremst glad i å jobbe veldig mye, liker at det skjer noe rundt meg og jobber best under press og stress. Jeg er også veldig glad i gjestehåndtering og direkte kontakt med gjestene – så dette gir meg mye energi og inspirer meg i hverdagen. Gjestehåndtering er en erfaring jeg har tilegnet meg som kokk, da jeg ofte presenterer maten for gjestene. Det sosiale samværet på jobb og med gjester er noe av det som motiverer meg mest. Man jobber tett med kollegaene sine som bidrar til at vi alle får nære og gode relasjoner. Det er veldig hyggelig!

Hvordan tror du det blir å gå fra å jobbe som kokk til å være assisterende daglig leder og jobbe i restauranten?
Det blir veldig spennende, og ikke minst lærerikt å komme i den nye stillingen. Jeg har tidligere erfaringer fra baren, men det blir likevel spennende å tilegne seg ny kunnskap, spesielt vinkartet. Det blir en ny arbeidshverdag, og jeg gleder meg enormt. Jeg tar med meg mye nyttig fra tidligere erfaringer og ønsker å gå inn i den nye stillingen med gode egenskaper som jeg har tilegnet meg i løpet av alle år på Emilies ELD. Jeg har mange gode støttespillere og kollegaer rundt meg som lærer meg mye hver dag, så jeg ser veldig frem til å innta rollen som assisterende daglig leder.