Småprat

Andreas Brun

Resepsjonssjef hos Quality Hotel Prinsen

Fra januar gikk Prinsen Hotel inn i Choice familien, og ble omdøpt Quality Hotel Prinsen. Hotellets medarbeidere jobbet på spreng for å gjennomføre både store og små endringer i tide til gjenåpningen – og alt fra større systemoppdateringer til nye servietter skulle være klart. Andreas Brun startet i jobben som resepsjonssjef hos hotellet i november, og fikk med dette en pangstart i sin nye jobb.

Andreas er 25 år gammel og kommer fra Hønefoss, men har de siste fire årene vært bosatt i Trondheim. Han flyttet til Trondheim for studier, og har funnet stor trivsel i både by og jobb. Han fikk opp øynene for servicebransjen allerede som engasjert i studentsamfunnet, hvor han arbeidet frivillig for Lykke Restaurant og Bar – som drives av studenter. I august 2021 begynte han å jobbe for Kieglekroa ved Prinsenkvartalet.

På Kiegla lærte jeg raskt at jeg trivdes med service. Man møter nye folk, og jobben er aldri lik dag for dag. Jeg trives med at det alltid er nye nytt, man vet ikke sikkert hva man kommer til når man kommer på jobb

For Andreas som studerte kulturminneforvaltning, gikk det fint sammen med en jobb på Trondheims eldste pub. «Kieglekroa er jo et kulturminne» forteller han. Han forteller at studiet var veldig interessant, og noe han absolutt synes var verdt å studere – men for han ble ikke det retningen han ønsket å ta i arbeidslivet.

Jeg trives med det jeg gjør nå, og har et ønske om å bygge videre på det. Jeg vil finne min plass der jeg er, og ser for meg å jobbe meg oppover i bransjen.

På Prinsenkvartalet er bransjen vel representert, i tillegg til Kieglekroa finner man to restauranter i Emilies Eld og Egon, samt Prinsen Hotel. Direktør Rune sagen ved Prinsen Hotel hadde kjennskap til Andreas fra Kieglekroa, og visste han hadde en svært god servicementalitet. Da jobben som resepsjonssjef skulle fylles, tok han selv kontakt med Andreas for å høre om han var interessert i stillingen.

Jeg ble ringt og spurt hva jeg tenkte om en slik jobb, og det var absolutt interessant. Jeg tok meg god betenkningstid, og rådførte meg både med kjennskap på kvartalet og Marte som er daglig leder på Kieglekroa. Man må se på mulighetene man får, og dette var en stor mulighet.

Andreas endte opp med å takke ja til jobben, og har vært resepsjonssjef siden november 2022.

Jeg hopper i det og griper sjansen, og jeg ser store muligheter til å vokse som person og medarbeider. Jeg ønsker jo å jobbe meg oppover i bransjen, og er veldig takknemlig for denne muligheten..

Andreas beskriver Prinsenkvartalet som et folkelig samlingspunkt hvor det finnes en plass for alle.

Vi er veldig godt plassert, med mye rundt oss. Fra hotellet er det utrolig lett å oppleve Trondheim by, og tilbudene vi har på huset blir satt utrolig stor pris på både av tilreisende og kanskje særlig konferansegjester.

I dag har Andreas nye og spennende arbeidsoppgaver, som personalansvar og administrativ del i samsvar med hotellsjef. Han er fremdeles under opplæring i sin nye stilling, og forteller om et sterkt team som hjelper han på veien. Ettersom Andreas allerede hadde jobbet på Prinsenkvartalet hadde han allerede god kjennskap til menneskene han skulle jobbe med. Det er et godt samhold på tvers av avdelingene, og de er innom hverandre stadig vekk. Da vi spurte om Andreas sin rekord i Kieglekroas populære spill Sjoelbak ler han og forteller at han ikke har kunnet konkurrere med sine tidligere medarbeideres rekorder. Heldigvis er det ikke lenger enn noen meter innendørsgange mellom hotellets resepsjon og Kieglekroas inngang, så han vil få mange muligheter til å øve enda litt til.