Småprat

Malene Møllevik

Teamleder på Egon Prinsen

I oktober får Egon Prinsen et nytt medlem i sitt lederteam. 23 år gamle Malene Møllevik fra Ålesund har jobbet på Egon Prinsen i ett år, men nå i oktober trer hun inn i stillingen «Teamleder». Over en kopp kaffe blir vi bedre kjent med henne.

Hei Malene, takk for at du ville ta en prat! Hvor lenge har du jobbet hos Egon?

Jeg startet her på Egon Prinsen for et år siden, og det ble mitt første møte med restaurantbransjen! Jeg er nok over gjennomsnittet interessert i mat. Mamma er kokk, så jeg er oppvokst med mye god mat, og ikke minst matglede.

Jeg har alltid likt Egons mat og konsept, og dette er mye av grunnen til at jeg søkte nettopp her – samt at de har et ungt miljø. Jeg jobbet tidligere på et kjøkken ved et sykehjem, men jeg ønsket å prøve service da jeg liker så godt å jobbe med mennesker. Opprinnelig skulle jeg bare ha en deltidsstilling, men det ble raskt til fulltid ettersom jeg trivdes så godt

Du trer jo nå opp som Teamleder hos Egon Prinsen – Gratulerer! Hvordan føles det?
Litt skummelt, men veldig gøy! Jeg liker å ha ansvar og ta litt styring – pluss at jeg får ansvaret for den lokale markedsføringen, noe jeg syns er veldig interessant og gøy. Jeg liker å få tildelt ansvar og ta avgjørelser, og det er noe jeg trives med! Jeg har jo alltid ønsket at restauranten skal se best mulig ut, men jeg blir vel kanskje å kjenne litt ekstra på det nå. Jeg ser også frem til å være en støttespiller for nye ansatte, noen de kan søke hjelp hos og ta inspirasjon fra. Opplæring og utvikling av medarbeidere er en viktig del av jobben.

Hvordan er det å jobbe på Egon Prinsen og ved Prinsenkvartalet?
Jeg synes lokasjonen og området vi ligger på er veldig fint. Vi er sentrale, og får mange forskjellige gjester på besøk – både lokale og turister. I tillegg til mange nye ansikt har vi også stamgjester vi blir godt kjent med. Vi har også et veldig godt arbeidsmiljø, og det har alt og si når man tilbringer så mye tid sammen. Det er god kommunikasjon og vennskap mellom både servering og kjøkken, og det gjør at samarbeidet blir utrolig godt.

Jeg liker godt at vi ligger i Prinsenkvartalet-bygget, da det gir så mange muligheter – også for oss som jobber her. Vi går gjerne fra stenging på Egon Prinsen over til Kieglekroa for noe godt å drikke, og for å prate med de som er på jobb den kvelden. Det blir et godt samhold på tvers av bygget hvor man både kan samarbeide om ideer og tanker for jobb, men også sosialisere og slå oss ned for en kaffe når vi treffer på hverandre.

Alle kjenner alle – vi er som en liten familie!

Hva ser du frem til i tiden som kommer?
Jeg ser frem til å lære mer i stillingen som teamleder, og jeg ser frem til julestemning i restauranten. Det blir godt å komme inn i en pyntet restaurant med julemusikk, snø utenfor vinduet – og gjester som nyter av julemenyen eller en kopp varm sjokolade. Jeg syns det er gøy med høytider eller dager det skjer noe – det skaper en ekstra stemning. Jeg gleder meg også veldig til høstbiffen som er på menyen i oktober! Både til å smake den selv, og til å se hvordan gjestene liker den.

Til slutt – hva er din favorittrett hos Egon?
Jeg elsker Fajitas, gjerne med Belgisk vaffel med is til dessert!