Småprat

Marte Lunden

Daglig leder på Kieglekroa

Vi møter Marte en fredags formiddag smilende og energisk – klar for å fortelle oss hvordan det er å jobbe som daglig leder i Trondheims eldste pub!

Så Marte, fortell oss hvordan det er å jobbe på Kieglekroa!
Hverdagen er svært varierende, noe jeg elsker! Som daglig leder har jeg enten kontordag eller arbeid i service, hvor jeg da jobber sammen med mine andre kollegaer. Hver arbeidsdag starter likevel med mail og deretter åpning av Kieglekroa slik at det ser innbydende ut for våre gjester. På Kieglekroa møter man veldig mange forskjellige mennesker i løpet av en dag eller en uke. Det er alt fra studenter til eldre mennesker, og det har blitt en veldig god kombinasjon av mennesker hos oss. I tillegg har vi mange stamgjester som har vært hos oss i årevis – det er så trivelig!

Dere er kjent for sjoelbak – kan du forklare oss hva det er?
Sjoelbak er en annerledes aktivitet – og det er det som gjør det så artig! Det kan minne om schuffleboard, men er mye enklere da man bruker trebrikker og trebrett. Det er mange som spør hva det koster å spille sjoelbak hos oss, men dette er en gratis aktivitet vi tilbyr våre gjester. Det skaper så mye liv i huset, og man kan høre gjestene spiller i hele lokalet. Det er veldig trivelig – både for oss som er på jobb og andre gjester!

Hva gjorde du før du startet å jobbe på Kieglekroa?
Min pubkarriere startet på Krambua hvor jeg jobbet fra september 2019 til mars 2022 når korona inntraff. Der lærte jeg mye i forhold til det å drive pub, noe som ga veldig mersmak. Jeg har også erfaring fra restaurant, og da Egon. Har jobbet på både Egon Solsiden, Egon Fredrikstad og Egon Prinsen. Jeg var derfor godt kjent med Prinsenkvartalet når jeg startet på Kieglekroa.

Hva vil du si er den største forskjellen fra å jobbe i restaurant og pub?
Jeg vil si det er en litt mer hektisk hverdag i restaurant enn i en pub. I Egon er det høyt tempo og generelt travelt, noe jeg også liker veldig godt. Har likevel merket meg at arbeidshverdagen er litt roligere på Kieglekroa. Ettersom det ikke er alle som ønsker å spise mat hos oss, er det mer tid og rom for small talk med gjestene. Gjestekontakten er herlig, og noe jeg setter stor pris på i min hverdag på Kieglekroa!