Terjes hjørne

Per Borten åpnet Kieglekroa

Kieglekroa er et spesielt sted, og åpningen 22. juli 1962 var spektakulær. Det var formannen i styret for Bøndernes Hus, stortingsrepresentant Per Borten (1913-2005), som skulle foreta den høytidelige åpningen av Kroa. Han ble senere statsminister og fungerte som det i perioden 1965-71.

Det hadde blitt arbeidet hardt for å ferdigstille Kroa til åpningen. Arbeidet var knapt avsluttet da Borten og hans kone, Magnhild, ankom. Maleren hadde like før åpningsseremonien drevet med å fullføre arbeidet med gulvet. Lakken var halvtørr, noe som resulterte i at fru Borten ble sittende fast i lakken og stupte forover. Situasjonen kunne ha blitt svært pinlig, men kroverten, Julian Riise, sto i nærheten, og han fanget henne opp og satte fru Borten på fanget. Dette satte ingen demper på feiringen og det hele gikk deretter smertefritt.

Per Borten holdt en tale hvor han ønsket Kieglekroen hell og lykke. Han var overbevist om at stedet ville falle i publikums smak. Det fikk han rett i.

En av de store trekkplastrene var bowlingbanen i kjelleren på Kroa. De første kulene som ble kastet under åpningen traff kanskje ikke så bra, men det var tre prominente herrer som innviet banen, nemlig Per Borten, Trondheims politimester Erling Østerberg og direktør ved Prinsen Hotell Per Innset.

Pressen viste stor interesse for det nye stedet og åpningen fikk god dekning. Adresseavisen skrev at bare navnet virket forlokkende ut. De skrev også om det morsomme skiltet som hang over inngangsporten i Holstveita. Avisen berømmet det morsomme interiøret, bestående av gamle møbler, og de trivelige og intime omgivelsene.

Åpningen av Kieglekroa var et festlig arrangement og stemningen var høy. Selve bowlingbanen var både en severdighet, et underholdende spill og et trekkplaster.

Åpningsfestgen ble beskrevet som svært vellykket og de mange innbudte gjestene moret seg til langt på natt. De ble servert rømme, flatbrød, fenalår og øl, noe som satte gjestene i ekstra godt humør. Hele arrangementet var en fin innledning til kroens virksomhet.