Småprat

Rune Sagen

Hotelldirektør for Thon Hotel Prinsen

Om du besøker Prinsenkvartalet og Thon Hotel Prinsen, er det med stor sannsynlighet at du treffer på en humørfylt energibunt av en mann hvor hode, armer og ben aldri sover. Han har de siste par årene håndtert en storstilt utbygging og totalrenovering av hotellet og ser nå framover mot å sette nye rekorder i årene som kommer. Dette er Rune Sagen – hotelldirektør for Thon Hotel Prinsen, med en mening om alt som skjer i Prinsenkvartalet.

Rune, du begynner jo å bli en voksen mann. Hva fikk deg til å begynne å jobbe med hotell?
Samtidig som jeg studerte på BI, jobbet jeg deltid som bartender på Gatsby Hollywood. Det å være vert og begeistre gjester med god service var noe jeg trivdes veldig godt med, og ønsket å fortsette med videre i arbeidslivet.

Fra bardisken via daglig leder på Trondheim Kurs- og Konferansesenter endte jeg til slutt opp på Internor Grand Hotel Gjøvik. I hele perioden under samme arbeidsgiver Norrein Gruppen, som i dag driver Thon Hotel Prinsen og restaurantene i Prinsenkvartalet.

Hva gjorde du tidligere – dvs før hotellkarrieren?
I perioden fra jeg var ferdig med militæret og fram til jeg begynte på BI jobbet jeg som selger. En såkalt distrikts selger med ansvarsområde fra Trondheim og opp til Saltfjellet. Jobben bestod av å besøke grisgrendte strøk og holmer for å selge etikketter og etikkettmaskiner. En fantastisk skole i tålmodighet, møte med andre mennesker og gleden av å nå salgsbudsjett. Både i fotball og arbeid vekkes bestandig mitt konurranseinstinkt.

Når du en sjelden gang tar fri – hva slapper du av med da?
Fotball og familie. Er også glad i å reise og da spesielt for å besøke og se på andre hoteller.

Nevn en ting på din «bucket list» du kan tenke deg å gjøre før det er for sent?
Har veldig lyst til å ta en lengre jorden rundt reise for å besøke alle verdensdeler.