Terjes hjørne

Tidligere kafeer, restauranter og barer på Prinsen

Da Prinsen Hotell åpnet i 1958 fantes det kafeteria og spisesal i andre etasje. Her finnes det fortsatt restaurantlokaler, men de er ombygd og ominnredet en rekke ganger. Året etter var også den store festsalen ferdig innredet og kunne tas i bruk.

Den markante hotelldirektør Per Bjarte Innset (1924-94) var idérik og ville ha mange spise- og skjenkesteder i hotellet. På den måten oppstod serveringsstedene Teatergrillen, Vinstua, Sommerrestauranten og Kieglekroa. Av disse er det bare Kieglekroa som har overlevd.

Teatergrillen var et av Trondheims beste spisesteder. Stedet var innredet med moderne møbler i skandinavisk design. Det var gule duker og kokken trancherte gjerne kjøttet ved bordet. Det var en disk mellom grillovenen og restaurantlokalet. Den fungerte også som bardisk og kassedisk. En dame som drev butikk i Bøndernes hus brukte stedet hver dag. Stedet var også godt egnet til stevnemøter. Teatergrillen ble ominnredet og gjenåpnet som restaurant Pinocchio. Denne ble nedlagt i 2006.

Vinstua var en vinbar ved trappen opp til Teatergrillen. Her var det et meget godt utvalg vin. Lokalene til Teatergrillen og Vinstua benyttes i dag av restauranten Emilies Eld.

Sommerrestauranten, populært kalt «Sommer’n» var et festlig utested. Sivilingeniør Odd Richard Valmot, som under studiene jobbet som dørvakt i Sommerrestauranten forteller: «Det var byens heteste utested og party, party, party hele tiden.» Stedet var innredet med lette, sommerlige møbler.

Prinsen Kafeteria var et enklere spisested med selvbetjening i andre etasje. Kafeteriaen flyttet etter hvert ned i første etasje og skiftet navn til Prinsen Café. Dette var et populært spisested mye besøkt av pensjonister og studenter. Cafeen ble nedlagt i 2001. Egon holder i dag til i lokalene.

Hotellet drev også Askeladden bar. Denne lå til høyre for resepsjonen inn mot bakgården. Baren hadde møbler betrukket med rødt og svartstipet trekk. Undertegnede besøkte gjerne baren sammen med hunden Sofus. Jeg tok en whisky mens Sofus drakk vann. Baren ble nedlagt i 2007, og bartenderen flyttet over til Klubselskabet Harmonien.