Småprat

Tonje-Marie

Resepsjonssjef på Thon Hotel Prinsen

Hei Tonje-Marie, og takk for at du ville ta tiden til å prate med oss i dag! Hvordan startet din hotellkarriere?
Jeg startet med å være innom hotellbransjen gjennom utplassering på skolen og fikk videre sommerjobb som renholder på det hotellet. Etter videregående skolen startet jeg som lærling hos Norwegian Air Shuttle, men ønsket meg tilbake til hotellbransjen etter endt lærlingetid. Da startet jeg i en deltidsstilling i resepsjonen på et annet hotell her i byen og kombinerte det å jobbe der og i klesbutikk. Fikk med en gang mersmak for resepsjonen og tok alle ledige vakter som var. Etter hvert ble det til en fast stilling og jeg trives like godt i resepsjonen den dag i dag.

Fortell oss hvordan det er å balansere arbeidshverdagen som resepsjonssjef og familieliv?
Det går som regel veldig fint, men så klart er det dager som er mer utfordrende hvis det eksempel blir sykdom, men jeg har en fantastisk familie som stiller opp om de har mulighet, forståelsesfulle og løsningsorienterte kollegaer og møter kan tas via teams hjemmefra for eksempel. Så vi har alltid funnet en god løsning.

I tillegg så elsker ungen å være med meg en tur på hotellet, da får han seg drops eller sjokolade av de i resepsjonen og tegnesaker fra Egon, så det er jo veldig hyggelig.

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg?
Jeg starter alltid min arbeidsdag i resepsjonen og bistår de som er på jobb med utsjekken. Videre går jeg opp til kontoret, der starter jeg med å gå gjennom mail og gjestetilbakemeldinger, så går jeg over alle bookinger som skal sjekke inn hos oss den dagen. Jeg har veldig varierte dager der det noen ganger er mer kontorarbeid og andre dager mye møter, i tillegg til at jeg bistår de i resepsjonen om det skulle bli travelt eller om de har noen spørsmål. Jeg har også et tett samarbeid med vår husøkonom, der vi sammen jobber for at gjestene skal få et så bra opphold som mulig, eksempel med å sette inn en hyggelig hilsen eller fruktfat på rommet.

Hva mener du er spesielt og eget med Thon Hotel Prinsen?
Vi har jo en helt fantastisk beliggenhet omtrent midt i sentrum og hotellet har historie som mange har kjennskap til. Det er alltid hyggelig å slå av en prat med gjester som har bodd her tidligere og som husker hvordan det var her for mange år siden. I tillegg så er vi et folkelig hotell, og alle som jobber her ønsker å både se og høre gjesten. For oss er det viktig at vi tar oss tid til små samtaler og gjerne servere en kaffekopp eller to, det er noe vi merker blir satt stor pris på av våre gjester.

Dersom du skulle valgt ut tre favoritter med jobben din og hotellet – hva ville det vært?
Da må jeg nevne at det er et utrolig godt arbeidsmiljø, der vi alle har det både hyggelig og gøy på jobb. Det er ikke en eneste dag siden jeg startet her der jeg ikke har hatt en god latter eller motiverende samtaler med kollegaer. I tillegg så får man treffe utrolig mange mennesker i løpet av en dag, noe som er veldig hyggelig og til slutt må jeg nevne det at vi har alt under samme tak, både hotell, kurs/konferanse, restauranter og pub.

Til slutt lurer vi på, hvordan opplever du samholdet og fellesskapet mellom alle avdelinger på hele Prinsenkvartalet?
Jeg syns samholdet mellom alle på Prinsenkvartalet er meget godt. Alle bidrar til å spille hverandre gode, og det tror jeg er viktig når man har så mange avdelinger på både hotellet og kvartalet. Resepsjonen er jo et knutepunkt mellom alle, så her får vi alltid tid til en hyggelig prat om hvordan det går og hva som planlegges fremover.