Torsk fra Nord-Norge

Den norsk arktiske torsken kalles også for skrei. Både hver vinter og vår gytevandrer skreien til norskekysten, hvor den senere blir fanget. Gyteområdene for hvor skreien beveger seg mot varierer, og strekker seg fra Finnmark og helt til sør i Møre. Likevel vil hovedområdet for skreien være i Lofoten, hvor ca 40 prosent gyter. Skrei er Norges eldste eksportprodukt og kan serveres på flere forskjellige måter. Tradisjonelt sett blir den servert i skiver som er trukket i lettsaltet vann med deilig tilbehør.

Hos oss på Egon serverer vi dessverre ikke skrei, men vi har derimot fantastisk torsk som er fisket utenfor kysten av Nord Norge. Torsken bakes i hvitløkssmør og serveres med bacon, stekte grønnsaker, pesto og småpoteter. En fantastisk rett som anbefales for alle som er glad i fisk. På menyen har vi også skinkebakt torsk som serveres med stekte grønnsaker, deilig bernaise og parmesanchips.

Velkommen til oss på Egon for en god matopplevelse i lun og deilig atmosfære!