Småprat

Vegard

Daglig leder på Egon Prinsen

Vi møter Vegard tidlig på morgenen kledd i Egon skjorte og med en kaffekopp i hånden. Han har i årevis jobbet i Egon, og er nå klar for å fortelle oss litt om hvordan hverdagen som daglig leder er.

Hei, Vegard! Takk for at du tok deg tiden til å prate litt med oss i dag. Du har hatt en lang karriere på EGON, hva er det som gjør at du trives så godt akkurat her?
Det stemmer det, ja! Karrieren min hos Egon begynte allerede i 2001, da jeg jobbet som deltidsansatt på Egon Søndre. Jeg jobbet ved siden av studiet, og i 2005 begynte jeg å jobbe på Egon Prinsen. Her har jeg vært siden den tid, og nå er det blitt totalt 21 år i bransjen. Det som gjør at jeg har blitt værende i så mange år og trives så godt er gjestene og arbeidskollegaene mine. Hver eneste dag får jeg mulighet til å treffe mange forskjellige, og ikke minst trivelige gjester. Jeg får også mulighet til å jobbe med fantastiske kollegaer som jeg trives godt med. Det er ingen dager på jobb som er like, og selv etter 21 år får jeg stadig oppleve nye ting som gjør at jeg trives godt der jeg er.

Det er ingen hemmelighet at det å jobbe som daglig leder i en restaurant kan være travelt til tider, hvordan kombinerer du dette med familielivet?
Dette kan selvsagt være krevende til tider, og jeg tror nøkkelen er å finne en balanse som fungerer for både en selv og familien. Jeg er veldig heldig med at familien min også er med på reisen min, og det gjør det klart lettere. Det er også viktig at når man først har fri, så har man fri. Fokusere på familie de stundene man kan, og finne en fin balanse. Det finnes ingen fasitsvar her, så jeg tror kommunikasjon med de hjemme og jobben er viktig.

Sommerferien er fullt i gang og det første normale sommer på noen år. Hvordan tror du sommeren blir på Prinsenkvartalet?
Jeg har stor tro på denne sommeren, og tror det kommer til å bli travelt. Mye gjester og mye folk i byen. Selv trives jeg svært godt når det er travelt på jobb og mye å gjøre, så jeg ser veldig frem til denne sommeren.

Gjester kan nå gå tørrskodd mellom hotellet og de andre restaurantene på kvartalet. Hva mener du er spesielt med Prinsenkvartalet?
Det som er så spesielt med Prinsenkvartalet er at du får en helhet, og at ingenting er likt. På Kieglekroa får du mulighet til å dra på en pub og spille sjoelbak, mens på Emilies ELD får du mer fine dining og er litt mer pyntet. Så har vi Egon hvor en finner mat som passer for alle til både lunsj og middag. Thon Hotel Prinsen er også nyoppusett, og jeg tror hver gjest som besøker kvartalet sitter igjen med en følelse av helhet og et godt inntrykk. Samspillet mellom alle er også god, noe jeg tror gjenspeiler hos gjestene når de besøker oss.

Dersom du skulle jobbet med noe annet, hva ville du hatt en karriere innenfor da?
Det var et godt spørsmål, nå har jeg jobbet i restaurantbransjen i mange år, så det er selvsagt litt vanskelig å se for seg noe annet. Det måtte i hvert fall vært et sted hvor jeg jobber med mennesker og er sosialt. Jeg trives godt sammen med andre, så det måtte vært et kriterium.

Det siste jeg lurer på er; hva er dine tre favoritter når det kommer til å jobbe på Egon?
Mine topp tre favoritter med jobben er de ansatte, samholdet på hele Prinsenkvartalet, og selvsagt maten. Hvert år får vi ny meny den 01.juni, så det er kjekt å alltid få noe nytt på menyen. Det gjør at vi også stadig utvikler oss.